Kan jouw bedrijf de MIA en/of VAMIL ook inzetten?

De Milieu Investeringsaftrek (MIA) en Willekeurige afschrijving Milieu-investeringen (Vamil) stellen ondernemers in staat om fiscaal voordelig te investeren in milieuvriendelijke technieken.

Bespreek vrijblijvend de mogelijkheden.


Bel nu: 088 - 2327 000 of mail je vraag naar office@BearCrowd.nl

Het fiscale voordeel

De overheid stelt in 2019 in totaal € 114 miljoen beschikbaar voor het stimuleren van investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen. Alle bedrijfsmiddelen die op de Milieulijst 2019 staan, komen in aanmerking voor de MIA / Vamil. Via de MIA regeling bedraagt de investeringsaftrek maximaal 36%, maar het exacte percentage hangt af van de categorie waar de investering in valt.

De Vamil maakt het mogelijk om 75% van een investering op een willekeurig moment af te schrijven. De ondernemer bepaalt hierbij het moment (dit kan nog in hetzelfde jaar zijn van investeren) en de snelheid van afschrijven. De resterende 25% volgt het reguliere afschrijfproces. Het voordeel voor de ondernemer is naast deze vrijheid, een verlaging van de vennootschaps- of inkomstenbelasting.

MIA of Vamil aanvragen


Een MIA of Vamil aanvraag kan het hele jaar door worden ingediend, maar dient binnen drie maanden na de daadwerkelijke investering worden ingediend bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Bear Crowd kan u assisteren bij de aanvraag of deze voor u verzorgen.
Bespreek vrijblijvend de mogelijkheden.


Bel nu: 088 - 2327 000 of mail je vraag naar office@BearCrowd.nl